
Havet
En særudstilling med mange indfaldsvinkler
Oprørte vandmasser tæsker ind over skibsdækkene og truer med at skylle mandskab og kanoner over bord. Scener med heltemod og hjerteblod på havet er talløse i dansk kunst – men havet er også handelsveje, et drømmenes element, der sender stolte mænd i døden og gør andre rige på blot et øjeblik.
Danskerne, og ikke mindst fynboerne, skabte mageløse billeder. I kunsten møder vi livet på og ved havet – de badende børn og druknede fiskere, de store naturkræfter og den stærke tro.
Efterårets særudstilling inviterer eleverne på en opdagelse i havet som landskab med myter og drama af høj klasse i dansk og international kunst. Her vækkes nysgerrighed og videbegær hos de fleste. Bered jer på skiftende sigtbarhed, saltvand i øjnene og vidunderlige værker af klassiske og nulevende kunstnere som C.W. Eckersberg, Jens Juel, Gustave Doré, Anna Ancher, P.S. Krøyer, C.​F.​Willumsen, Bill Viola og Pipilotti Rist.
De faglige indfaldsvinkler er mange,
det er svært at vælge!
Vi foreslår, at I kontakter os, hvorefter vi i samarbejde lægger de faglige vinkler på jeres forløb på Brandts. Vi arbejder med billedkunstens særlige måde at fortælle på, og med udgangspunkt i udstillingen skaber eleverne egne billeder og fortællinger.
En række forslag:
-
Krig og søhelte, en historisk vinkel: Slaget på Reden – fortalt i maleriet, baggrundshistorien, dramaet i maleriet, detaljer, helte, skumsprøjt og søslag.
-
Det gode liv: erindringer om hav og strand, badeliv, fritid og udlængsel.
-
Naturens kræfter: vind og vejr, katastrofer og havets overlevere – stormfuglene.
-
Tro og overlevelse: fiskerne og havet som levevej.
-
Flaskeskibe – modelskibe og skibsportrætter med Kronborg om styrbord.
-
Havets fugle og havets skræk.
Varighed: 1 eller 3 timer.
Aldersgruppe: 0.- 10.- årgang og ungdomsuddannelserne.
Indholdsmæssigt egner forløbet sig til at understøtte den faglige undervisning i dansk, natur og teknik, billedkunst, historie og samfundsfag.
Se PDF til print her
